Aditivi alimentari de care trebuie sa ne ferim (E-uri periculoase)
E – 102 – periculos – Tartrazina poate produce si cancer de tiroida, mancarimi, rinite, oboseala, migrene, depresie, probleme de vedere si insomnie.
E – 120 – periculos
E – 123 – foarte cancerigen
E – 124 – periculos
E – 131 – cancerigen
E – 142 – cancerigen
E – 153 – modificari gastrice
E – 210 – cancerigen
E – 211 – cancerigen
E – 212 – cancerigen
E – 213 – cancerigen
E – 214 – cancerigen
E – 215 – cancerigen
E – 216 – cancerigen
E – 217 – cancerigen
E – 220 – distruge vitamina B12
E – 221 – modificari gastrice
E – 222 – modificari gastrice
E – 223 – modificari gastrice
E – 224 – modificari gastrice
E – 226 – modificari gastrice
E – 230 – periculos
E – 232 – periculos
E – 233 – periculos
E – 239 – cancerigen
E – 240 – tulburari
E – 241 – tulburari
E – 250 – periculos
E – 251 – periculos
E – 252 – periculos
E – 311 – periculos
E – 312 – periculos
E – 320 – colesterol
E – 321 – colesterol
E – 330 – foarte cancerigen
E – 338 – modificari gastrice
Cea mai importantă sursă de acid fosforic este reprezentată de băuturile racoritoare, în special cele de tip cola. Această substanță mai poate fi întâlnită și în pastele de dinți, detergenți și soluții utilizate la îndepartarea ruginii (din această cauză băuturile de tip cola pot curăța rugina).
Se presupune că osteoporoza este generată de faptul că acidul fosforic îngreunează absorbția calciului și magneziului (se leagă de aceste minerale la nivelul tractului digestiv și formează compuși ce nu mai pot fi absorbiți).
E – 339 – modificari gastrice
E – 340 – modificari gastrice
E – 341 – modificari gastrice
E – 407 – modificari gastrice
E – 450 – modificari gastrice